Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ



Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, έχοντας συνάντηση με τον Διοικητή και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, τους γιατρούς, το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη, συνόδευαν στην επίσκεψή του ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο».
Ο κ. Γιακαλής είχε την ευκαιρία να μιλήσει κατά την παρουσία του εκεί, για την πορεία του εξαιρετικά σημαντικού έργου επέκτασης του Νοσοκομείου με δύο νέες πτέρυγες, η κατασκευή των οποίων προχωράει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, τονίζοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, με αφορμή την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, δήλωσε αναφορικά με τις δράσεις που προγραμματίζει για την υγεία:

«Η στήριξη της υγείας και όλων των δομών του κράτους πρόνοιας, που μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε βάλλονται συνεχώς, είναι στις προτεραιότητες του προγράμματός μας. Στην πρώτη θητεία μας, βάλαμε πλάτη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με τη λειτουργία από μέρους μας του Κοινωνικού Ιατρείου σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ θέσαμε σε προτεραιότητα την επέκταση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που υλοποιείται. 
Στη νέα προγραμματική περίοδο όμως, το νέο ΕΣΠΑ δίνει τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για ακόμη πιο δραστικές λύσεις, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Έχουμε τονίσει από την αρχή, πως προτεραιότητά μας στη νέα περίοδο με δεδομένο ότι θα διαχειριστούμε πόρους και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, είναι η κοινωνία που έχει χτυπηθεί σκληρά. Και μέσω αυτών θα στηρίξουμε και τις υποδομές της Υγείας στην περιφέρεια, με δέσμευσή μας την υποστήριξη των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου