Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑΣΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑΣΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ


Φίλες και φίλοι πολίτες του Βορείου Αιγαίου

Την προσεχή Κυριακή, ολοκληρώνεται η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών της Αυτοδιοίκησης. Η ψήφος των πολιτών   είναι κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των νησιών μας, για τις τοπικές μας οικονομίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα.
Στα τρία χρόνια που υπηρετήσαμε το θεσμό της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων και πολύ μεγάλες περικοπές στους θεσμοθετημένους πόρους λόγω των μνημονιακών πολιτικών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις.
Δημόσιες δομές όπως η Υγεία, η μεταφορά μαθητών, τα Σχολεία, το Πανεπιστήμιο, υπέστησαν κυριολεκτικά επίθεση με δημοσιονομικές περικοπές κατ’ εντολή της τρόικας, που δυστυχώς υλοποίησε η κυβέρνηση παρά τις καθολικές  αντιδράσεις. Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών μας και ειδικότερα της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων και της Λήμνου είναι απαράδεκτη. Μαζί με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τους φορείς των νησιών μας, με ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, θέσαμε το θέμα πολλές φορές  στην Κυβέρνηση, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.  Επειδή κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες επικαλούνται τη νησιωτικότητα, επειδή η κα Καλογήρου με διάφορα κλισέ και συνθήματα προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για το μεγάλο πρόβλημα των συγκοινωνιών την οποία έχουμε εδώ και καιρό κάνει γνωστή. Ζητάμε αυτή η αρμοδιότητα να περάσει στην Περιφέρεια με τους ανάλογους πόρους, αφού η Κυβέρνηση είναι άβουλη να δημιουργήσει ένα κρατικό φορέα να διαχειριστεί τις συγκοινωνίες στα νησιά μας.



Αγαπητές φίλες και φίλοι

Στα τρία χρόνια που πέρασαν, με σκληρή δουλειά, είχαμε σημαντικές επιτυχίες ως Περιφερειακή Αρχή. Αυξήσαμε με αλματώδεις ρυθμούς την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Εντάξαμε και εκτελούμε σημαντικά έργα υποδομών σε όλα τα νησιά μας. Πετύχαμε το 30% των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να περάσει και να εκτελεστεί από την Περιφέρειά μας, συνολικού ποσού  65 εκ. ευρώ περίπου. Ένα επίσης σπουδαίο πρόγραμμα 28 εκ. ευρώ για την υποστήριξη των κοινωνικών δομών (Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, ΚΑΠΗ, Κέντρα Απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, Βοήθεια στο Σπίτι κτλ) που θα υλοποιήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια.
Όλα αυτά, μαζί με το πρόγραμμά μας για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, την τουριστική προβολή για την ανάπτυξη του τουρισμού σε νέες αγορές, συνιστούν τον ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ  προγραμματικό μας λόγο.
Καλώ λοιπόν τον κάθε Δημοκράτη, την κάθε Δημοκράτισσα των νησιών μας, να δώσουν το παρόν στην κάλπη την προσεχή Κυριακή.
Έχω μια ιστορία στην Αυτοδιοίκηση. Πάντα άσκησα το λειτούργημα αυτό, με πλήρη ανεξαρτησία από κόμματα και εξαρτήσεις.
Ο στόχος μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο ίδιος. Η προσφορά στον τόπο μου και στον άνθρωπο. Η πόρτα μου  ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτή για τον κάθε συμπολίτη, από κάθε νησί.
Καλώ λοιπόν, όλους τους συμπατριώτες μας την Κυριακή να δώσουμε τη μάχη για μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, διεκδικητική, μαχητική. Με τους ίδιους  να έχουν λόγο και ενεργή συμμετοχή, ώστε η επόμενη πενταετία να είναι μια πενταετία επίλυσης των κρίσιμων προβλημάτων του τόπου μας, της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας, για ένα Βόρειο Αιγαίο στην πράξη ΙΣΧΥΡΟ κοντά στους πολίτες και στα οξυμμένα σημερινά τους προβλήματα.
Την Κυριακή 25 Μάη οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα στενά κομματικό συνδυασμό με έντονο συντηρητικό χαρακτήρα και από την άλλη το ψηφοδέλτιο μας «ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» το οποίο μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι πάντοτε μοναδικός στόχος υπήρξε το συμφέρον των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου και ποτέ η υπεράσπιση οποιασδήποτε Κυβερνητικής Πολιτικής.
Αυτή είναι η Υπόσχεση μου και η Δέσμευση μου.

                                                                                          
                                                                                                      Καλό Αγώνα

ΝΑΣΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου