Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΓΙΑΣΟ, ΑΣΩΜΑΤΟ, ΣΤΥΨΗ, ΛΑΦΙΩΝΑ, ΣΚΟΥΤΑΡΟ, ΠΕΤΡΑ



Περιοδεία στην Αγιάσο και στον Ασώματο πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής το απόγευμα του Σαββάτου, συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο».
Την Κυριακή το πρωί ο κ. Γιακαλής παρευρέθηκε στον Μανταμάδο και στην Μονή των Ταξιαρχών και το απόγευμα της ιδίας ημέρας το «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» περιόδευσε στα χωριά Στύψη, Λαφιώνα, Σκουτάρο και Πέτρα. 
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νάσος Γιακαλής, ενημέρωσε τους κατοίκους για την πορεία υλοποίησης του δρόμου Μεγαλοχώρι-Αγιάσου αλλά και για την άμεση εκκίνηση των εργασιών υλοποίησης της παράκαμψης Κεραμειών – Καρήνης. Δύο σημαντικών έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Λέσβου, που θα διευκολύνουν σημαντικά τις μετακινήσεις τους.  
Παράλληλα μιλώντας στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες των χωριών, ανέλυσε τις προγραμματιζόμενες δράσεις της Περιφέρειας για τον αγροδιατροφικό τομέα και την κτηνοτροφία, τονίζοντας ότι το ζήτημα της στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, είναι για τον ίδιο και την παράταξη «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» βασική προτεραιότητα στη νέα προγραμματική περίοδο.
«Στόχος μας –είπε ο κ. Γιακαλής- είναι η στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας, εστιάζοντας στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων. Στην κατεύθυνση αυτή αποσκοπούμε στην ενδυνάμωση του παραγωγικού κλάδου και στην σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με την τουριστική δραστηριότητα».
Χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά την γεωργία και την κτηνοτροφία ως «ατμομηχανή των νησιών μας», ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νάσος Γιακαλής στάθηκε στην στοχοθεσία του για την νέα περίοδο, που θα αφορά προγράμματα και δράσεις για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και την κτηνοτροφία που θα είναι:

  • Στήριξη των γεωργών για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεών τους και ενθάρρυνση και νέων με έμφαση στα πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα και κτηνοτροφικά προϊόντα
  • Υποστήριξη στην εκμετάλλευση με υπηρεσίες από εξειδικευμένους γεωπόνους και άλλους
  • Προώθηση των προϊόντων ώστε να βρουν την τύχη τους σε άλλες αγορές
  • Υποστήριξη με υποδομές και μέσα όταν και όπου χρειάζεται κυρίως στην οργάνωση χώρου εκμετάλλευσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου