Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ




Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα την κεντρική προεκλογική ομιλία του, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.

Εστιάζοντας στο κρίσιμο διακύβευμα της επόμενης πενταετίας, ο κ. Γιακαλής τόνισε πως ο πολίτης πρέπει να προσέλθει στις κάλπες απομονώνοντας το κλίμα πόλωσης που καλλιεργούν κάποιοι μιμούμενοι την κεντρική πολιτική σκηνή και στις εκλογές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αξιολογώντας το πρόγραμμα, τις συγκεκριμένες προτάσεις, την εμπειρία, τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας και το όραμα που πράγματι μπορεί να αλλάξει τα νησιά μας, για ένα Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο.  Παράλληλα ο κ. Γιακαλής σχολίασε πως μέχρι σήμερα δεν έχει δει ή ακούσει το πρόγραμμα των συνυποψήφιων.

«Ακόμα και σήμερα, που είμαστε οι μόνοι που έχουμε εμπειρία στην πράξη από το Βόρειο Αιγαίο», τόνισε ο κ. Γιακαλής, «δεν μένουμε στάσιμοι και απλοί παρατηρητές των εξελίξεων που βάλλουν συνεχώς την νησιωτικότητά μας. Δεν έχουμε μετατρέψει και ούτε έχουμε σκοπό να μετατρέψουμε την Περιφέρεια σε έναν φορέα διαμαρτυρίας ή σε έναν θεσμό που θα παράγει πολιτικές προσομοίωσης με τις επιταγές εκείνου που θα κυβερνά τη χώρα. Αλλά βγαίνουμε μπροστά σε όλες τις προκλήσεις του μέλλοντος, σε όλα τα ζητήματα των κοινωνιών των νησιών μας. Αδέσμευτα, ανεξάρτητα, χωρίς καμία κομματική πλάτη, μιλάμε στην καρδιά του πολίτη με ειλικρίνεια. Χωρίς αερολογίες και πυροτεχνήματα, αλλά με άποψη και σχέδιο για όλα όσα μας απασχολούν. Προσδοκούμε σε μία ακόμη πιο ισχυρή Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με διευρυμένες αρμοδιότητες που να μπορεί να λειτουργεί η ίδια όλες τις υποθέσεις της νησιωτικότητας. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους, ο λόγος μας υπήρξε και είναι δημιουργικός αλλά κυρίως παραγωγικός. Δεν επιτρέψαμε, ούτε θα επιτρέψουμε να μας πνίξει η μιζέρια και η πόλωση! Σήμερα ξεκινάμε για μία νέα νικηφόρα πορεία με τα οράματά μας, τις ιδέες μας και την διαρκή ανανέωσή μας για να συνεχίσουμε το μεγάλο έργο που επιτελούμε και το οποίο γιγάντωσε την δυναμική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε όλη τη χώρα».

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, μίλησε όμως και για το σημαντικό έργο της δικής του περιφερειακής αρχής, που λειτούργησε με επιτυχία τον νεοσύστατο θεσμό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Και απαντώντας σε εκείνους που επιμένουν να μειώνουν το έργο της περιφερειακής του αρχής, αποκρύπτοντας την αλήθεια, υποστήριξε ότι: «Δεν μπορεί κανείς να αρνείται σήμερα ότι αναλάβαμε την άλλοτε κρατική Περιφέρεια και μέσα σε μόλις τρία χρόνια, από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη απορροφήσεων και παραγωγής έργων, την φέραμε στην μέση της κατάταξης. Δεν μπορεί κανείς να αρνείται ότι μέσα σε μόλις τρία χρόνια, πετύχαμε και υπερκαλύψαμε τον στόχο που μας είχε τεθεί στο ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί κανείς να αρνείται ότι κερδίσαμε πανηγυρικά ένα στοίχημα, που όλοι οι πραγματικοί αλλά και οι δήθεν ειδήμονες των προγραμμάτων, δεν πίστευαν ότι μπορούσε να γίνει και μέχρι και σήμερα κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν ότι έγινε. Η αλήθεια έχει γραφτεί και είναι μία. Τα νησιά μας μπήκαν κάτω από αυτήν την πρώτη επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού στα δικά μας χέρια, σε αναπτυξιακή προοπτική. Και φαίνεται στους αριθμούς, φαίνεται στα δεκάδες έργα που υλοποιήθηκαν, που ολοκληρώθηκαν, που εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται».

Επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά τη θέση του να δοθεί η αρμοδιότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην Περιφέρεια και με τους απαιτούμενους πόρους, αφού η κυβέρνηση αδυνατεί αποδειγμένα να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα για τα νησιά μας, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι μεταξύ εκείνων που μιλούν για την ακτοπλοΐα, ορισμένοι πέρασαν και από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ άλλοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στα περιφερειακά συμβούλια, αλλά σήμερα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, έχουν άποψη για τις δυσκολίες της Περιφέρειας! Υπάρχει πράγματι κάποιος που δεν γνωρίζει ότι η ακτοπλοΐα δεν είναι στην αρμοδιότητά μας; Αλλά κυρίως, υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι παρ΄ όλα αυτά, η Περιφέρεια ήταν ο μόνος φορέας κινητοποίησης γύρω από το θέμα, διοργανώνοντας συσκέψεις ανοιχτές στις οποίες προσκάλεσε όλους τους φορείς, όλα τα κόμματα, τους βουλευτές και τους Δημάρχους των νησιών μας, για να διαμορφώσουμε μαζί με την κοινωνία ένα πλαίσιο διεκδίκησης καλύτερων όρων για τις συγκοινωνίες μας; Και όταν τα φώτα έπεφταν, υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι εγώ ήμουν αυτός που έμενα πίσω και που συγκρούστηκα σκληρά μέσα στα γραφεία των Αθηνών με όλους τους διατελέσαντες Υπουργούς Ναυτιλίας; Τρεις φορές πήγαμε το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής».

Απευθυνόμενος προς τον κόσμο, αλλά και σε όλους τους νησιώτες, ο κ. Γιακαλής, έστειλε το εξής μήνυμα: «Η πορεία μου είναι γνωστή όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ τον τόπο μου και τους πολίτες. Είμαι ένας άνθρωπος που διαμόρφωσα την πολιτική μου, μέσα από την επαφή μαζί σας, μέσα από τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας. Ούτε στιγμή δεν αισθάνθηκα μέλος κάποιου κατεστημένου. Είμαι στην Αυτοδιοίκηση για αρκετά χρόνια και προσπάθησα όχι να είμαι απλώς κοντά στους ανθρώπους, αλλά μέσα στην κοινωνία και μέσα στις εξελίξεις της. Είμαι ένας από εσάς! Βασική μου αρχή και προτεραιότητα μου ήταν και είναι να αισθάνεται αξιοπρεπής για την επιλογή του ο πολίτης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που μας τίμησε και θα μας τιμήσει ξανά με την εμπιστοσύνη του. Με την εμπειρία του χθες, τη γνώση του σήμερα και άποψη για το αύριο, δίνουμε ραντεβού για τη νέα πενταετία. Μια πενταετία στην οποία θα κριθούν πολλά. Μια περίοδος κρίσιμη για τον τόπο, την χώρα, την αυτοδιοίκηση, την παραγωγική ανασυγκρότηση. Γι΄ αυτό η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον μας, για την ανάπτυξη των νησιών μας. Δεν απαρνήθηκα ποτέ ούτε τα πιστεύω μου, ούτε τις αρχές μου. Υπηρέτησα πάντα με πνεύμα ανεξαρτησίας την αυτοδιοίκηση, αυτόν τον κατ΄ εξοχήν λαϊκό θεσμό. Σας καλώ τώρα να δώσουμε τον αγώνα τις λίγες μέρες που έμειναν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα. Μπροστά στα «εύκολα τα λόγια τα μεγάλα» των αντιπάλων μας εμείς, έχουμε το έργο μας, έχουμε το πρόγραμμά μας, το εξαιρετικό ψηφοδέλτιό μας από καταξιωμένους συμπολίτες μας με πείρα, αλλά και νέα παιδιά, επιστήμονες που με ενθουσιασμό στρατεύτηκαν μαζί μας για ένα πραγματικά Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο.


Σήμερα με την παρουσία σας στείλατε μήνυμα νίκης σε όλο το Βόρειο Αιγαίο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου