Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ


O κ. Γιακαλής στην αγορά της Μυτιλήνης

Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στα χωριά της Λέσβου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής επισκέφτηκε διαδοχικά το Σάββατο το Πλωμάρι, την Πλαγιά και τον Τρύγωνα, την Κυριακή την Ερεσό, τον Μεσότοπο και την Άγρα και σήμερα Δευτέρα την αγορά της πόλης της Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο».  

Ο κ. Γιακαλής στην Ερεσό
Ο κ. Γιακαλής ενημέρωσε τους κατοίκους της Ερεσού και του Πλωμαρίου αφενός για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε αυτήν την πρώτη τριετία για τον τουρισμό, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν στον ιδιαίτερα καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης για τα νησιά μας, που δεν είναι άλλος από τον τουρισμό.

Συνομιλώντας με πολίτες στη Μυτιλήνη
«Η ανάγκη μετάβασης σε έναν ποιοτικό, διαφοροποιημένο και πολυθεματικό τουρισμό ο οποίος θα είναι οικονομικά αποδοτικότερος και θα απευθύνεται σε κοινό με υψηλότερες απαιτήσεις, είναι μια εμπειρία που αποκομίσαμε στην πρώτη θητεία μας στην περιφερειακή αρχή, έχοντας συμβάλλει καθοριστικά στην στοχευμένη και ενιαία για όλο το Αιγαίο, προβολή των νησιών μας», τόνισε ο κ. Γιακαλής στις επαφές του με τους κατοίκους της Ερεσού και του Πλωμαρίου. «Οι δράσεις μας δεν περιορίζονται στο καθιερωμένο τουριστικό πρότυπο «ήλιος-θάλασσα», αλλά στην παράλληλη αξιοποίηση των τουριστικών πόρων, φυσικών και ανθρωπογενών,  που συνάδουν με τον χαρακτήρα και το ιδιαίτερο ύφος των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο του βασικού στρατηγικού της στόχου, που

είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ανάπτυξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των νησιών και φυσικά η ενίσχυση του τουρισμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είτε μέσω της χρηματοδότησης που εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ ύψους 1.800.000 ευρώ, εκ των οποίων το 1.000.000 ευρώ δόθηκε απευθείας στους νησιωτικούς Δήμους για την προβολή τους, είτε μέσω της παρουσίας της με πολύ μικρότερο κόστος απ΄ ότι συνέβαινε στο παρελθόν, σε εκθέσεις, εκδηλώσεις και δράσεις, συμμετείχε στις κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις σε διεθνές επίπεδο και στις αντίστοιχες που διοργανώθηκαν στη χώρα μας, προβάλλοντας όλα τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα των νησιών μας, αλλά και τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να επισκεφτεί το Βόρειο Αιγαίο».
Με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Ηαρακλή Βερβέρη στους δρόμους της αγοράς
Παράλληλα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στάθηκε στη σημασία της εκκίνησης των διαδικασιών για την υλοποίηση του λιμένα Σιγρίου, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλλει καθοριστικά και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το δυτικό κομμάτι του νησιού, με την διευκόλυνση που θα παρέχει ο νέος σύγχρονος λιμένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου