Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΧΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΞΑΝΑ "ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ"!



Νάσος Γιακαλής και Κώστας Γανιάρης (Πηγή: Πολίτης)

Μικρός αποδείχθηκε ο χώρος στο «Ελληνικό Κάστρο» για να χωρέσει όσους υποστήριξαν με την παρουσία τους, τον συνδυασμό των Νάσου Γιακαλή και Κώστα Γανιάρη, στην σημερινή παρουσίαση των υποψηφίων Περ. Συμβούλων, με το ψηφοδέλτιο «Ισχυρό Β. Αιγαίο», σύμφωνα με δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων «Πολίτης» και «Αλήθεια» της Χίου.

Στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «Ελληνικό Κάστρο», πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Χίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και εκ νέου Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γιανιάρης σε λιτό χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο που συντελέστηκε μέχρι σήμερα, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος. Αντιθέτως με το λιτό λόγο του κ. Γανιάρη, ο Περιφερειάρχης και εκ νέου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής ήταν αναλυτικός και πολλές φορές επικριτικός στους αντιπάλους του και κυρίως, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα.  

«Δεν μπορεί –είπε- αυτοί, που δεν πάταγαν το πόδι τους στα Περιφερειακά Συμβούλια, να μας κάνουν σήμερα κριτική, δεν μπορούν αυτοί, που ζήτησαν επισήμως την κατάργηση της αναγκαστικότητας του Συνεταιρισμού της Μαστίχας (πρόταση στη Βουλή του Βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. Παύλου Βογιατζή) να μιλούν για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Κάναμε έργο κάτω από δύσκολες συνθήκες, -είπε ο Ν. Γιακαλής- με τους πολίτες μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία και κάναμε έργο που φαίνεται, δώσαμε νέα ορμή και ταυτότητα στα δέκα νησιά μας, βάλαμε πάνω απ’όλα τον άνθρωπο»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποδομές, στην τουριστική ανάπτυξη, με επέκταση της στις αγορές της Ρωσίας και της Σερβίας, άσκησε κριτική στην κεντρική εξουσία, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να σηκώσει το βάρος των συγκοινωνιών, αρκεί να της δοθεί η σχετική χρηματοδότηση και κατέληξε ζητώντας ξανά τη στήριξη του συνδυασμού του. «Όταν ζητούσα πρώτη φορά την ψήφο σας, σας υποσχέθηκα ένα πράγμα, ότι οι Χιώτες θα κάνετε κουμάντο στον τόπο σας, κρίνετε αν ήμουνα συνεπής, το ίδιο θα πράξω και τώρα, στηρίζοντας ένα έντιμο, εργατικό, συνεπή συμπολίτη σας, τον Κ. Γανιάρη και τους Περ. Συμβούλους, που θα εκλέξετε».

(Πηγές: Πολίτης, Αλήθεια της Χίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου