Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "EXPO 2020"



Με αφορμή τη διαρροή για την πρόθεση της Κυβέρνησης της χώρας, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ντουμπάι και όχι της Σμύρνης για την ανάληψη της διοργάνωσης της Έκθεσης «EXPO 2020», τη σημερινή επιστολή του Προέδρου της Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas προς την Περιφέρεια στην οποία εκφράζει την πικρία του για την εξέλιξη αυτή, αλλά και το αρνητικό κλίμα που τείνει να διαμορφωθεί στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων των νησιών μας και των απέναντι παραλίων, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, θέτοντας υπόψη τους τη διάσταση αυτή πριν την τελική επιλογή της υποψηφιότητας. 

Ας σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης μέσω της οποίας τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε.  

Ο κ. Γιακαλής στις επιστολές του προς την Κυβέρνηση επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της βελτίωσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, έχουν αναπτυχτεί σημαντικές οικονομικές σχέσεις και υπάρχει ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα παράλια της Τουρκίας προς τα νησιά μας, η οποία έχει συμβάλλει στη μείωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ζητώντας τη μέριμνά τους προκειμένου να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες, από την επιλογή της υποψηφιότητας, στο κλίμα εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τω δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου