Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

"ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΜΕ ΜΕ ΚΟΠΟ..."



"Τα τελευταία χρόνια και μετά από επίμονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων και εκπροσώπων φορέων από τα αντικριστά παράλια, δημιουργήσαμε σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και βάσεις για την ανάπτυξη σημαντικών οικονομικών σχέσεων που ειδικά την τελευταία τριετία έχουν μεταφραστεί σε μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία για τα νησιά μας. 

Συνάντηση με φορείς των απέναντι παραλίων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Ξεπερνώντας αφορισμούς παλαιών ετών, σκύψαμε και οι δύο πλευρές του Αιγαίου πάνω από τα κοινά μας ζητήματα, ανακαλύψαμε τα κοινά μας συμφέροντα και βαδίσαμε επάνω, (ούτε γύρω, ούτε κοντά, αλλά πάνω) στο στόχο της πραγματικής βελτίωσης των «Ελληνοτουρκικών σχέσεων». 

Με κοινές πολιτιστικές και εμπορικές εκδηλώσεις τόσο στα νησιά, όσο και στα απέναντι παράλια, φέραμε κοντά τους πολίτες μας και συμβάλλαμε αποτελεσματικά στην εμπέδωση ενός κλίματος συνεργασίας. 


Όλα αυτά που περιγράφω είναι συγκεκριμένα και αδιάψευστα στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν τα στενά δεδομένα που ισχύουν (και) λόγω του γεωγραφικού μας περιορισμού για τη χάραξη προοπτικών επάνω σε αυτό που λέγεται με αβεβαιότητα στη χώρα μας ως ανάπτυξη. Και ναι εμείς οι νησιώτες, που δε στεκόμαστε ως μοιρολάτρες στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, αναζητούμε με δικές μας πρωτοβουλίες, με δικές μας ενέργειες τις δυνατότητες να βελτιώσουμε την πραγματικότητα που μας επιβάλλεται.

Από τις κοινές συναντήσεις φορέων των απέναντι παραλίων, στα πλαίσια πολιτιστικών και εμπορικών εκδηλώσεων

Οι επιστολές μας σαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς την Κυβέρνηση με αφορμή τη διαρροή της πρόθεσής της να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ντουμπάι και όχι της Σμύρνης, για τη διοργάνωση της Έκθεσης «EXPO 2020», αποσκοπούν πρώτα απ΄ όλα στην ενημέρωσή της για την ιδιαιτερότητα που προκύπτει.

Και φυσικά για να τεθούν υπόψη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών πριν λάβουν την τελική τους απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας της Σμύρνης ή όχι. Είναι κρίμα άλλωστε μία σημαντική και κοινή προσπάθεια που αποφέρει καρπούς, να διαταραχθεί χωρίς προηγουμένως να εξεταστούν όλες οι παράμετροι".

                                     Νάσος Γιακαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου